miercuri, 10 februarie 2010

GANDURI, IDEI SI PRINCIPII



Unul dintre lucrurile pentru care sufar azi il reprezinta oamenii care sunt niste roboti, care nu se inteleg pe ei si pe cei din jur, cu toate ca isi doresc foarte mult sa fie intelesi, care au uitat sa traiasca prezentul fara sa-si afecteze viitorul, oameni care si-au pierdut spontaneitatea si originalitatea, care astazi formeaza conceptul de “turma”
Ca opinie personala, toti isi doresc succesul in viata, in afara celor care au probleme psihice. Evident, exista diferite definitii ale succesului si probabil ca nu exista in lume doi oameni care sa aiba aceeasi parere despre ce inseamna conceptul de “succes”, cum nu exista pe Pamant doua persoane care sa aiba aceleasi amprente digitale!
Si akm, cum se face ca majoritatea oamenilor merg prin viata fiind tot timpul nemultumiti de ce au, nereusind sa obtina ce isi doresc, facand efortusri care nu dau rezultate, indiferent ca e vorba de bani, sex, putere, statut social, iubire, sanatate sau orice alt domeniu, tot timpul dorind altceva si niciodata in stare sa spuna: “Acum sunt o persoana multumita de viata mea!”?
Ceea ce trebuie sa intelegem este ca indiferent ca vrem multi bani, putere, sex, iubire, la inceput vom fi foarte slabi in domeniul respectiv si ca sa ajungem unde ne dorim, pasii sunt urmatorii:
1 ITI INFRUNTI TEMERILE
2 ITI FACI CURAJ SA ACTIONEZI
3 SUFERI ESECURI. CU SIGURANTA NU VEI REUSI DIN PRIMA
4 LECTII INVATATE. VEI INVATA LECTII DIN INCERCARILE TALE
5 PERSEVERENTA, ADICA DECIZIA DE A CONTINUA IN CIUDA ESECURILOR TEMPORARE, A OBSTACOLELOR SI A DEZAMAGIRILOR
6 CURAJ SI MAI MULT PENTRU A ACTIONA DIN NOU
7 SUCCES !!!
Acest ciclu se repeta din nou si din nou, pana cand un copil invata sa mearga, pana cand un om ajunge sa aiba bani, pana cand o persoana isi gaseste partenerul sau partenera de viata sau pana cand obtine puterea, pana cand devine bun la facut sex, la iubit, la trait viata.
Am o nepotzik care m-a invatat o lectie majora de viata. Am vazut la ea si la alti copilasi ca atunci cand invata sa mearga, nu poate sta pe picioare din prima incercare. Nici din primele 100 de incercari. Ana-Maria(nepotzik mea) se confrunta constant cu esecul, intr-un ritm pe care nu am vazut sa-l intalneasca vreun adult in viata reala. Esec dupa esec, ea cadea din nou si din nou, doar pentru a se ridica. Pe masura ce continua sa faca acest lucru, isi dezvolta mai mult forta in picioare, avea mai mult echilibru si libertate in miscare. Intr-un final a reusit sa stea pe picioare si sa faca primii pasi; la un moment dat, activitatea a devenit chiar distractiva pentru ea. Ma gabdesc, daca tu cel care acum citesti, nu ai gasit cumva o cheie care sa te ajute in viitor pentru viata ta…
Nu e nicio diferenta intre a invata sa mergi si a invata sa faci SEX, sa faci bani, sa iubesti, sa ai statut social, sa fii sanatos pentru ca in toate aceste situatii exista un proces de invatare, cu etape care nu pot fi sarite. Majoritatea oamenilor de pe Pamant au ajuns la maiestrie in ce priveste mersul pe jos, o fac automat, fara sa se gandeasca si fara macar sa se uite unde calca, este a doaua lor natura. PRIN EXERSARI REPETATE OAMENII SI-AU FORMAT O DEPRINDERE.
Majoritatea dintre noi ne uitam dupa scurtaturi si speram sa putem sari etape vitale din dezvoltarea noastra intr-un anumit domeniu, in speranta ca vom castiga timp, vom face mai putin efort si vom culege mai repede roadele. Ce se intampla insa cand incercam sa o luam pe scurtatura in procesul nostru de dezvoltare si evolutie? pentru a raspunde la aceasta intrebare o sa dau un exemplu inteligibil: Ce s-ar intampla daca, antrenandu-te la box doar de o luna de zile, ti se nazare ca vrei sa fii campion mondial maine si te duci in ring sa te lupti cu un adevarat campion mondial la box? Te va ajuta doar gandirea pozitiva sa castigi? STIM TOTI RASPUNSUL !!!
Nu poti sa violezi, sa ignori sau sa scurtezi procesul de dezvoltare si evolutie. Este impotriva naturii, si sa actionezi prin scurtaturi duce la dezamagiri si frustrari. Daca esti la nivelul 3 in orice domeniu si vrei sa ajungi la nivelul 10, trebuie prima oara sa treci pe la nivelul 4. E o gandire logica, simpla si elementara, si totusi numarul oamenilor de pe Glob care sunt considerati cu adevarat de succes este de 2%!
DACA SUNTEM ORGOLIOSI SI NU RECUNOASTEM NIVELUL REAL LA CARE NE AFLAM, NU VOM PUTEA EVOLUA SI NICI NU VOM PUTEA FI AJUTATI DE CEI CARE POT DIN CAUZA IGNORANTEI NOASTRE !
Iti multumesc pentru atentia si timpul alocat !

4 comentarii:

  1. exemplul de viata care ti l'a dat Ana Maria,trebuie sa il primesc si eu si tu si noi toti.trebuie sa existe perseverenta in tot ce spuneai mai suns.trebuie sa perseverezi in iubir,in cariere chiar si in sex.mi se pare normal.sincer sa fiu mi'a placut articolul tau si ai dreptate.
    dar multi nu o sa tina cont de Ana,datorita mentalitatii slab dezvoltate si cum spuneai si tu,"spirit de turma".
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, stef, nu ma astept ca cei multi sa inteleaga, de obicei cei multi se duc dupa "turma" ca efect al lasitati. Daca unul singur va intelege fenomenul, acela va fi STAPANUL "turmei",,,ms pentru aprecierea ta ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte adevarat.Imi place mult partea cu nivelele, si faptul ca ai surprins si partea importanta, si anume: "5 PERSEVERENTA, ADICA DECIZIA DE A CONTINUA IN CIUDA ESECURILOR TEMPORARE, A OBSTACOLELOR SI A DEZAMAGIRILOR" . Mi se pare foarte importanta pentru ca am observat ca multi, foarte multi, se opresc aici, "stationeaza" . Si aici aduc aminte iar de Optimism, care il consider esential in depasirea problemelor, esecurilor.
    Nepotica ta este un bun exemplu.
    Mai multi ar trebui sa il urmam.
    Si, iti multumesc pentru timpul acordat citirii articolelor si ulterior, comentarii lor.
    M-ai ajutat astfel sa fac si un rezumat al ideilor pe care le-am surprins.
    Simt nevoia sa te felicit inca o data pentru blog ! :D
    Continua.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aa. si.. iti doresc Succes in atingerea scopului pe care il doresti. Si fi sigur ca vei ajunge acolo, perseverand. Cu atitudinea ta ai numai de castigat ;)

    RăspundețiȘtergere